Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Ζωής-Λαφαζάνη: Ανεπίτρεπτη η μικροπολιτική αξιοποίηση των γερμανικών αποζημιώσεων

37

Για ευτελισμό της Βουλής κατηγορεί την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι κανείς από τους βουλευτές δεν θα μετέχει στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της ολομέλειας και των επιτροπών.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «Η Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της Bουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου  με θέματα  τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα».

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση. Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;»

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Η Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου  με θέματα  τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα .

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν  με μονοκομματική σύνθεση. Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;

24/8/2015

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σχόλια είναι κλειστά.