Ειδησεογραφικό site

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ο εξευτελισμός των συνταξιούχων σε ουρές οργής και ντροπής για 120 ευρώ

41

oures

Για 2η ημέρα σχηματίζονται ατελείωτες ουρές έξω από τις τράπεζες που εξυπηρετούν τους συνταξιούχους.

Οι τελευταίοι αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να πάρουν τα μόλις 120 ευρώ που δίνει για αυτήν την εβδομάδα τουλάχιστον η κυβέρνηση για τις συντάξεις. Υπενθυμίζεται πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάρτες αναλήψεων, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε ρευστό.


Ωστόσο οι εικόνες ντροπής και αίσχους συνεχίζονται με ανθρώπους ηλικιωμένους και άρρωστους να σπρώχνονται, να λιποθυμούν και να περιμένουν είτε κάτω από τον ήλιο είτε κάτω από τη βροχή (ανάλογα τον καιρό που έχει σε κάθε περιοχή) για να μπορέσουν να πάρουν ένα πολύ μικρο τμήμα από τα χρήματά τους προκειμένου να αγοράσουν φάρμακα και τα βασικά είδη ανάγκης.

Πώς εξυπηρετούν οι τράπεζες

Εξακολουθεί να ισχύει η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων με αλφαβητική σειρά, εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και κάποια υποκαταστήματα άλλων τραπεζών που εξυπηρετούν με σειρά προτεραιότητας.

  •     Πειραιώς: Η μόνη που εξαρχής δήλωσε ότι όλοι θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας
  •     Eurobank: Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.
  •     Alpha Bank: Συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.
  •    Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά. Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη είπε: «Η καταβολή συντάξεων εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών». «Στα λίγα υποκαταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε αθρόα προσέλευση συνταξιούχων το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, ενώ για αρκετά υποκαταστήματα προβλέπεται παράταση ωραρίου μέχρι τις 19:00. Αν χρειαστεί, οι τράπεζες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ανοίξουν πρόσθετα υποκαταστήματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.