Ειδησεογραφικό site

Συνεργάτης Μέρκελ: Η καγκελάριος κοιμάται ήσυχη γιατί εκανε ό,τι μπορούσε για την Ελλάδα

20

«Είναι άτρωτη η Άνγκελα Μέρκελ», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα TAZ. Και για να μην προβεί σε αυθαίρετες κρίσεις ρώτησε έναν από τους στενούς της συνεργάτες.

Πρόκειται για τον Λουτζ Μέγιερ, τον άνθρωπο που είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίδας καγκελάριου στις εκλογές του 2013.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Μέγιερ τόνισε πως: «Η κ. Μέρκελ αυτή τη στιγμή έχει το ρόλο του ηγέτη που ανησυχεί για την κατάσταση δίχως υστερίες. Γι’ αυτό και δεν έχει δεχθεί πλήγματα λόγω της κρίσης. Αισθάνεται ικανοποιημένη για το γεγονός ότι δεν συνέχισε να έχει συζητήσει επ’ άπειρον με την Αθήνα».

Για να συμπληρώσει με νόημα: «Ακόμη και σε αυτές τις άκρως σκληρές ημέρες, κοιμάται καλά το βράδυ. Την περίοδο της ουκρανικής κρίσης ήταν σαφώς πιο ανήσυχη σε σχέση με τώρα».

«Ανέπαφη εικόνα»

Κατά τον κ. Μέγιερ, αυτό που κρατάει ανέπαφη την εικόνα της κ. Μέρκελ είναι ότι: «Το ευρώ θα παραμείνει ως έχει, η Ευρώπη δεν θα καταρρεύσει και η Γερμανία θα διατηρήσει τη φήμη της ως μια χώρα που τάσσεται υπέρ των σφιχτών προϋπολογισμών και σε έλεγχο των νοικοκυριών».

Για να καταλήξει ότι η κ. Μέρκελ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι άφησε την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, καθώς, έτσι και αλλιώς, δεν θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να μπει στην ένωση.

«Ας μην ξεχνάμε πως επί εποχής Γκέρχαρντ Σρέντερ μπήκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν ήταν κάτι που είχε αποφασίσει η φράου Μέρκελ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.