Ειδησεογραφικό site

Συνελήφθησαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος του «Europalink» – Κλιμάκιο του υπουργείο Ναυτιλίας μεταβαίνει στην Κέρκυρα

49

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, έπεσε σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.
Το πλοίο κατέπλευσε από χθες, Κυριακή, με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, και αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 366 οχημάτων. Στο πλοίο παραμένουν δέκα τρέιλερ, ένα λεωφορείο και έντεκα επικαθήμενα, που σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα, πρόκειται να εκφορτωθούν εντός της ημέρας.
Στη διάρκεια τη νύχτας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας γινόταν απάντληση των υδάτων επί του πλοίου, ενώ από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Europalink», πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος. Στο σημείο βρίσκεται επίσης πλωτό του Λιμενικού καθώς και τρία ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στην περίπτωση που ζητηθεί.
Στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος, αναμένεται να μεταβεί σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Olumpia» το οποίο παρέλαβε 451 επιβάτες του «Europalink», 88 οχήματα και 118 φορτηγά.
Οι υπόλοιποι επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα υπάρξει μέριμνα εντός της ημέρας, προκειμένου να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.