Ειδησεογραφικό site

Συνεδριάζουν από κοινού η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

32

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση εν όψει Εurogroup και, πέρα από τη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν από κοινού στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο είχε αναβληθεί, λόγω της σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με την ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως όλα δείχνουν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος έφυγε νωρίτερα από το κυβερνητικό συμβούλιο, πριν αυτό ολοκληρωθεί, ενημέρωσε για τις απαιτήσεις των θεσμών, την ώρα που πυκνώνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις «κόκκινες γραμμές» της.

Πιο συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο πολιτικό, αλλά και τεχνικών κλίμακίων (Brussels Group), ενώ εξήγησε και τι περιλαμβάνει ο έντιμος συμβιβασμός, που αναζητά η κυβέρνηση.

Παράλληλα, παρουσίασε τόσο τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης όσο και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ήδη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλά στελέχη, που ζητούν να μην ληφθούν οδυνηρά μέτρα, τα οποία θα παραβιάζουν τις «κόκκινες γραμμές».

Όπως, δε, μετέδωσε το Mega, στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος θα θέσει πρόταση για δημοψήφισμα ακόμα και πριν τη συμφωνία με τους δανειστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.