Ειδησεογραφικό site

Συναυλία συμπαράστασης για τις καθαρίστριες στο Σύνταγμα

81

Σήμερα το βράδυ, στις 9, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία συμπαράστασης της Χαρούλας Αλεξίου για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Η συναυλία θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται τη δικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό που τις δικαιώνει και προβλέπει την επαναπρόσληψή τους.

Συγκεκριμένα, στα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.