Ειδησεογραφικό site

Συναντήθηκαν Θάνου – Κωνσταντοπούλου στο Μαξίμου

120

Συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου είχε το μεσημέρι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Επισκέφθηκα την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, προκειμένου αφ’ ενός να την ευχαριστήσω για τη χθεσινή θεσμική ενημέρωση που μου έκανε σε σχέση με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, αφ’ ετέρου να της ευχηθώ καλή δύναμη και να τη συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων της και, τέλος, να την ενημερώσω σε σχέση με τη λειτουργία της Βουλής στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κ. Θάνου για την επικείμενη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων, που θα γίνει στη Βουλή στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και για την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές, όπως είχε προγραμματισθεί.

«Θεσμικά, ως οφείλω, ενημέρωσα την κυρία Πρωθυπουργό ότι η Βουλή θα συνδράμει όπου χρειαστεί, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου και από την πλευρά μου θα καταβάλω εκείνες τις προσπάθειες κι εκείνες τις δυνάμεις που απαιτούνται προκειμένου να υπηρετηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου σε όσο διάστημα απομένει στη θητεία μου», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επεσήμανε επίσης ότι σ’ αυτή την κρίσιμη, πολύ σύντομη, προεκλογική περίοδο, είναι σημαντικό ότι την πρωθυπουργία της χώρας αναλαμβάνει «μία γυναίκα που έχει διακριθεί στη διαρκή και αγωνιστική στάση και δράση για Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Δημοκρατία και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.