Ειδησεογραφικό site

«Συναγερμός» μετά από απόδραση αλλοδαπού κρατούμενου με πολυανθεκτική φυματίωση

25

Υγειονομικός συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και την  Αστυνομία μετά την ολιγόωρη απόδραση ενός Γεωργιανού κρατούμενου με πολυανθεκτική φυματίωση. Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης, δηλαδή αναζητεί όσα άτομα ήλθαν σε επαφή με τον αλλοδαπό κρατούμενο κατά την απόδρασή του ώστε να τα υποβάλλει σε ειδικές εξετάσεις.

Ο αλλοδαπός κρατούμενος νοσηλευόταν επί μακρόν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να λαμβάνει την αναγκαία θεραπεία για την άκρως μεταδοτική μολυσματική αναπνευστική νόσο  της φυματίωσης – η οποία ωστόσο εξελίχθηκε στη βαρύτερη μορφή της, την πολυανθεκτική φυματίωση.

Την περασμένη Παρασκευή απέδρασε, αλλά συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα. Αρχικά οδηγήθηκε στο ιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο «Σωτηρία» όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου «Σωτηρία» έχει δρομολογήσει τον εντοπισμό των επαφών του αλλά και τον περαιτέρω έλεγχο ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.