Ειδησεογραφικό site

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής: Να μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

27

Την άμεση μεταφορά της δίκης των κατηγορουμένων της Xρυσής Αυγής στο εφετείο της Αθήνας ζήτησαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δημήτρη Μόκκα οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, άλλα και η ΠΟΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, τον επισκέφθηκαν την Παρασκευή θέτοντας του τα προβλήματα που εχουν παρουσιαστεί στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Ο κ. Μόκκας ωστόσο επέμεινε στις αντιρρήσεις που έχει ήδη εκφράσει, και ως εκ τούτου το θέμα παραμένει άλυτο….

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επιστρέφουν τώρα το μπαλάκι της ευθύνης στον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας του να πάρει θέση μετά και την δήλωση της προέδρου του δικαστηρίου ότι οποιαδήποτε στιγμή η πολιτική ηγεσία αποφασίσει αλλαγή της αίθουσας , το δικαστήριο θα μεταφερθεί. Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων έχει ως εξής:

Αντιπροσωπεία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κ.Γεώργιο Σαββίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 8/5/2015 τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης τουΕφετείου Αθηνών κ. Δημήτριο Μόκκα και του έθεσε το αίτημα άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Ο κ. Μόκκας, με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης.

Υστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με την δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η πολιτεία της υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 11/5/2015, τον οποίο και καλούμε να την αναλάβει. Να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν την διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 1756/1988 με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 8/5/2015,
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,

Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης,

Τα σχόλια είναι κλειστά.