Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Σκουρλέτη με εκπροσώπους του ΤΑΡ

28

Συνάντηση με εκπροσώπου της εταιρείας του αγωγού ΤΑΡ είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολου Αλεξόπουλου και αρμόδιων στελεχών του υπουργείου.

Από την πλευρά της εταιρίας του αγωγού, παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος του TAP Ian Bradshaw, ο διευθυντής για την Ελλάδα Rikard Scoufias και ο Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων Michael Hoffmann.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής και ουσιαστική συζήτηση για τις εκκρεμότητες του έργου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη του ελληνικού τμήματος. Σε αυτές, περιλαμβάνονται τεχνικά ζητήματα, που ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη συνέχεια, όσο και το μείζον ζήτημα της αναγκαίας αποσαφήνισης όλων των όρων και προϋποθέσεων για την πρόοδο του αγωγού.

Με την προτροπή του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύσκεψη ανάμεσα σε εντεταλμένα στελέχη των δύο πλευρών, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ως αναγκαίο βήμα ώστε να ενεργοποιηθούν τα επόμενα στάδια προς την κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών του έργου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.