Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Μανιάτη-Μώραλη για την ανάπτυξη του Πειραιά

36

Συνάντηση είχε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Μώραλης παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Πειραιά για το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης, μέσα από την αξιοποίηση της δράσης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη» (Ιntergraded Territorial Investment / ITT)).

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι η εκμετάλλευση του εργαλείου «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ITT)» από τον Δήμο είναι μια μεγάλη πρόκληση και ίσως η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την υλοποίηση ενός σύνθετου αναπτυξιακού σχεδιασμού, όπου θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και προώθηση σημαντικών και μεγάλης κλίμακας έργων και αστικών αναπλάσεων τα οποία έχει ανάγκη η πόλη του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, τόνισε πως τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην αισθητική αναγέννηση του Πειραιά, θα δώσουν ανάσα ζωής στην πόλη και θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο κ. Μανιάτης, επεσήμανε ότι ήδη το ΥΠΕΚΑ προχωρά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για τον Πειραιά και συμφώνησε για την ανάγκη να μελετηθεί περαιτέρω και να προωθηθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της πόλης, αξιοποιώντας τη «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ITT)».

Για το λόγο αυτό, θα δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας οι οποίες άμεσα θα προετοιμάσουν το πλαίσιο στο οποίο θα αρχίσει η προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών για την εφαρμογή της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ITT)» στην πόλη του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός και ο δήμαρχος Πειραιά συμφώνησαν το Υπουργείο να συνδράμει και να υποστηρίξει ουσιαστικά το Δήμο για να προωθήσει τις μελέτες που θα απαιτηθούν για την ωρίμανση έργων και πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η εφαρμογή της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ITT)».

Τα σχόλια είναι κλειστά.