Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Κικίλια στο Σικάγο με αξιωματούχους αμερικανικών Σωμάτων Ασφαλείας

40

Το Kέντρο Aντιμετώπισης Eκτάκτων Aναγκών (911 Emergency Centre) στο Σικάγο επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Έπειτα από την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και τις συναντήσεις που είχε εκεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, τον αρχηγό της CIA, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας στον Λευκό Οίκο ο κ. Κικίλιας επισκέφτηκε την Πόλη των Ανέμων και ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό συντονισμό των υπηρεσιών ασφάλειας της πόλης και για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων.

Ο υπουργός συναντήθηκε, επίσης, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας με ελληνικής καταγωγής ανώτερους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα τάξης και ασφάλειας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν μάλιστα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» όπως οι τρόποι ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του πολίτη προς τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και οι τρόποι «ηθικής υποστήριξης» του έμψυχου δυναμικού των Υπηρεσιών Ασφαλείας από την Πολιτεία.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Art Institute του Σικάγου, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση: «Ουρανός και Γη. Η Τέχνη του Βυζαντίου από τις ελληνικές συλλογές», ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Fletcher School/Tufts University, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της επίσκεψής του υπουργού στις ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί αύριο, με επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη, όπου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.