Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά – Άμαλ Αλαμουντίν για τα γλυπτά του Παρθενώνα

31

Νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία θα προσφέρει η δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άμαλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ η οποία, λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με το διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η λιβανικής καταγωγής Αλαμουντίν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον εργοδότη της, τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» προσέθεσε το γραφείο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την 13η Οκτωβρίου έως την 16η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).

Τα σχόλια είναι κλειστά.