Ειδησεογραφικό site

Συμεών Κεδίκογλου: Στο συνέδριο θα πρέπει «να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ»-Το 8% του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές είναι ποσοστό βαθέως προβληματισμού

53

Αποτυχία χαρακτήριζει το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ευβοίας του κόμματος, Συμεών Κεδίκογλου, τοποθετούμενος μέσω Facebook αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε είχα την ευκαιρία να εκφραστώ από άλλο μέσο ως τώρα».

Παράλληλα χαρακτηρίζει το ποσοστό του 8% ως «ποσοστό βαθέως προβληματισμού» ενώ μιλώντας για το συνέδριο του Οκτωβρίου που προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ της 25ης Μαΐου τονίζει με έμφαση ότι «δεν θα πρέπει να είναι συνέδριο πανηγυρικής επιβεβαίωσης του πόσο καλοί είμαστε, προεκλογικού χαρακτήρα, ούτε κομματικών μηχανισμών αποκομμένων από την κοινωνία. Θα πρέπει ν’ ακουστεί αυθεντικά η φωνή της βάσης».

Και συμπληρώνει με νόημα αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ότι «θα πρέπει να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ».

Προειδοποιεί τέλος για περαιτέρω μείωση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές όπου το κλίμα θα είναι πιο πολωμένο και δύσκολο προειδοποιώντας ότι «αν δεν συμβούν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, που δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, για να μην καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες, κι οι εκλογές γίνουν σύντομα πριν τα όποια οικονομικά επιτεύγματα περάσουν στην καθημερινότητα του πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σ. Κεδίκογλου στο Facebook

«Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή πολλοί ρωτάτε τη γνώμη μου για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, και καθώς δε συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα ούτε είχα την ευκαιρία να εκφραστώ από άλλο μέσο ως τώρα, θα ήθελα να τοποθετηθώ για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω το ερώτημα.

Καταρχάς θεωρώ ότι με την παρούσα κατάσταση, αν δεν συμβούν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, που δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, για να μην καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες, κι οι εκλογές γίνουν σύντομα πριν τα όποια οικονομικά επιτεύγματα περάσουν στην καθημερινότητα του πολίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Αυτό βέβαια ίσως αποτελέσει και το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Αντί όμως ν’ ασχοληθώ με το πόση δυναμική δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή πόσες ψήφους έχασε η ΝΔ, θα κοιτάξω το αποτέλεσμα του δικού μου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να ομολογήσουμε ότι το αποτέλεσμα συνιστά μια αποτυχία. Όχι τόσο μεγάλη όσο περιμέναμε, χάρη στη συσπείρωση των τελευταίων ημερών, αλλά πάντως αποτυχία, καθώς χάσαμε 1 στους 3 ψηφοφόρους μας. Και σκεφτείτε ότι το κλίμα σε επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ακόμη πιο πολωμένο και δύσκολο. Οι συγκρίσεις πρέπει πάντα να γίνονται με ποσοστά εκλογών κι όχι με ποσοστά δημοσκοπήσεων.

Ξέρω επίσης από την επαφή μου μαζί σας ότι αυτό που σας κράτησε ήταν κυρίως οι δεσμοί με τη δημοκρατική παράταξη κι ότι η ψήφος σας ήταν ψήφος μιας τελευταίας ευκαιρίας για ν’ αλλάξουμε πολλά. Συχνά μου θύμιζε τη φράση της αείμνηστης Μελίνας «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε πια». Είναι διαφορετικό ένα ενθουσιώδες 8% από ένα 8% βαθέως προβληματισμού. Το συνέδριο που θα γίνει δε θα πρέπει να είναι συνέδριο πανηγυρικής επιβεβαίωσης του πόσο καλοί είμαστε, προεκλογικού χαρακτήρα, ούτε κομματικών μηχανισμών αποκομμένων από την κοινωνία. Θα πρέπει ν’ ακουστεί αυθεντικά η φωνή της βάσης. Θα πρέπει να τα δούμε και να τα επανεξετάσουμε ΟΛΑ.

Αν δεν το κάνουμε τώρα, τότε πότε; Πήγαμε από το 45% στο 12% κι από εκεί στο 8%. Θα περιμένουμε την οριστική μας εξαέρωση; Λέω αυτές τις σκέψεις γιατί αισθάνομαι υποχρεωμένος να μεταφέρω το μήνυμα που απ’ όλες τις επαφές μας προκύπτει, γιατί πάνω απ’ όλα μετράει η μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης και η συνείδησή μου.

Ο αγώνας για τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά συνεχίζεται…»

Τα σχόλια είναι κλειστά.