Ειδησεογραφικό site

«Ανάσα Αξιοπρέπειας» παίρνουν οι Έλληνες στις πλατείες – Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

30

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας».

Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες άνθρωποι, προερχόμενοι από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου, αλλά και από πόλεις πέριξ της Αθήνας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν στη συγκέντρωση με συνθήματα όπως ανάσα αξιοπρέπειας», «δεν υποκύπτουμε, δεν εκβιαζόμαστε», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, καθώς και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως επίσης στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς και σε πόλεις της Ηπείρου.

Συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες, καθώς και πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν «Διεκδικούμε τις ζωές πίσω και αγωνιζόμαστε για αυτό», «Τέρμα στην λιτότητα και την ανεργία».

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν απόψε στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, καθώς και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Με αναρτημένη στο facebook και το twitter φωτογραφία από τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και το μήνυμα «στις πόλεις της Ελλάδας & της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει από τις Βρυξέλλες την πρωτοβουλία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν οργανωθεί και είναι σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, της Γαλλίας, της Γερμανίας.

Επίσης συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη.

Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό κείμενο στο οποίο τονίζεται: «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε».

Στην ανακοίνωση που διακινείται μέσω του Facebook αναφέρεται:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.
Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.
Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.
Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Θα νικήσουμε!».

Τα σχόλια είναι κλειστά.