Ειδησεογραφικό site

Συγκρότηση ειδικής ομάδας για το θέμα που παρουσιάστηκε με τις ουρές στο ΙΚΑ

51

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, σύσκεψη για το θέμα που παρουσιάστηκε με ουρές ασφαλισμένων σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι υπεύθυνοι πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Στη σύσκεψη, αφού εκτέθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακρόχρονια ανέργους, σε μετανάστες, σε ασφαλισμένους μέσω εργοσήμου, καθώς και στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (σύζυγοι-τέκνα), συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας με συντονιστή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, Χρήστο Χάλαρη, η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας,  ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να εκλείψουν οριστικά οι ουρές και η απαράδεκτη ταλαιπωρία τους.

Με την ευκαιρία αυτή, για ακόμη μια φορά, ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους, ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας. Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.