Ειδησεογραφικό site

Συγκλονιστική διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Σικελίας (ΒΙΝΤΕΟ)

25

Συγκλονιστικές εικόνες φτάνουν από την Ιταλία και από τη στιγμή της διάσωσης δύο μεταναστών που βρέθηκαν να επιπλέουν πάνω σε βαρέλια ανοιχτά της Σικελίας. Η διάσωση που πραγματοποίησε εχθές το πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας καταγράφηκε από κάμερα και αποτυπώνει λεπτό προς λεπτό τον τρόπο με τον οποίο δύο άνδρες καταφέρνουν να σωθούν από βέβαιο πνιγμό.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η κορβέτα Φενίτσε, η ακταιωρός Οριόνε και το αντιτορπιλικό Μιμπέλι που έσπευσαν στο κανάλι της Σικελίας όταν εντοπίστηκαν δύο πλοιάρια με μετανάστες.
Στην πρώτη επιχείρηση το πλοίο Φενίτσε κατάφερε να διασώσει 119 μετανάστες, ενώ το δεύτερο πλοιάριο εντοπίστηκε από το ελικόπτερο του αντιτορπιλικού.

Από το δεύτερο σκάφος διασώθηκαν 52 άνθρωποι, ενώ το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού εντόπισε τους δύο μετανάστες που είχαν απομακρυνθεί και είχαν «γαντζωθεί» πάνω σε δύο βαρέλια.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο ελικόπτερο του Οριόνε, στη συνέχεια στο Μιμπέλι για να εξεταστούν από ιατρικό προσωπικό και έπειτα μετεπιβιβάστηκαν στο Φενίτσε για να συνεχίσουν μέχρι την Λαμπεντούζα. Στο μεταξύ, το αντιτορπιλικό εξακολουθεί την αναζήτηση αγνοουμένων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.