Ειδησεογραφικό site

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν μπαίνω σε μια κυβέρνηση με ακροδεξιούς και σταλινικούς»

27

«Θεωρώ ότι είναι βρώμικο να διαπραγματεύεται κάποιος τη δική του καρέκλα και να μην κοιτάει για τη σύνθεση ενός υπουργικού συμβουλίου που μπορεί να λύσει ή να μη λύσει τα προβλήματα της χώρας. Εάν θέλετε να συγκυβερνήσουμε θα έχουμε κοινές αρχές. Άνθρωποι που δεν μπορούν να υπηρετήσουν το κοινό καλό δεν θα είναι στο υπουργικό συμβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί η αναλογία «7-0-0».

Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι «για τις θέσεις σε υπουργεία, νοσοκομεία κλπ, θέλει τους επτά καλύτερους Έλληνες», ανεξαρτήτως αν είναι Ποτάμι ή ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Ποτάμι αν έχει δύναμη θα πει ότι  στα υπουργεία θα επιλεγούν οι άνθρωποι της Εθνικής Ελλάδος που μπορεί κάποιοι από αυτούς να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί όμως κάποιοι από αυτούς να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και να αναζητηθούν στην κοινωνία. Και τα ίδια θα πω αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ. Με αυτή την έννοια λοιπόν δεν κυβερνάμε με ακροδεξιούς και σταλινικούς», σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον Μάκη Βορίδη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο επικεφαλής του Ποταμιού, απάντησε ότι δεν θέλει να πάρει το θέμα το χαρακτήρα μιας προσωπικής αντιδικίας, ωστόσο επισήμανε: «Με ανθρώπους που δεν πατάνε στα πόδια τους για την ελληνική πραγματικότητα, που θεωρούν ότι τα πράγματα μπορούν να λυθούν με ακραίες απόψεις είτε από την αριστερά είτε από την δεξιά δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.