Ειδησεογραφικό site

Στρατούλης: «Tα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει, δεν έχουμε δρόμο επιστροφής. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα»

26

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» εξέφρασε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας.

«Tα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει. Δεν έχουμε δρόμο επιστροφής. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αφού ανέφερε ότι, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους, ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε ότι θα δοθεί κανονικά η 13η σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, ενώ επιπλέον θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Σχετικά με τα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως θα αποποινικοποιηθεί και θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας. Ακόμη, είπε, θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση που υποχρεώνει άνεργους να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι θα επαναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι των ασφαλιστικών Ταμείων που ήταν σε διαθεσιμότητα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.