Ειδησεογραφικό site

Στρατούλης: Στο ΓΛΚ οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις

49

Tην ικανοποίησή του εξέφρασε  το προεδρείο της ΓΣΕΕ για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρόκειται να προωθήσει  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, για το πάγωμα των μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Μετά από τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι είναι διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης το να μπει φρένο στις μειώσεις συντάξεων και αυτό θα γίνει, με νομοθετικές παρεμβάσεις, εντός των επόμενων ημερών.

Ήδη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποτίμησε ήδη τη διάταξη για τη ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, προκειμένου εντός της επόμενης εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή. Αντίστοιχα, απόψε ή το αργότερο αύριο θα δοθεί στο Γενικό Λογιστήριο η διάταξη για την επ’ αόριστον αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο υπουργός τους βρίσκουν ικανοποιημένους, καθώς είναι στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων που είχε θέσει η ΓΣΕΕ όλη την προηγούμενη περίοδο, των μεγάλων εντάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συνομοσπονδία έθεσε ως μεγάλο ζήτημα για την κοινωνική ασφάλιση την αποκατάσταση των απωλειών των ταμείων και η εξεύρεση νέων πόρων.

Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι η Συνομοσπονδία θα βρεθεί αλληλέγγυα, συμμέτοχος, συμπαραστάτης, σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που θα αποκαθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από τις πληγές που έχουν δεχθεί από την μνημονιακή λαίλαπα.

«Oι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο υπουργός μας είπε ότι αναλαμβάνει, μας βρίσκουν ικανοποιημένους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.