Ειδησεογραφικό site

Στρατούλης: Οι «μνημονιακοί» να μην μιλάνε για αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων

24

Την κατάθεση νομοσχεδίου για την επαναφορά τις σύνταξης 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς άνω των 67 ετών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Εκτός αυτού είπε πως εντός της ημέρας θα φέρει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που θα εντάσσει τους ανασφάλιστους εργαζόμενους των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στη ρύθμιση για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για έναν χρόνο.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση απάντησε και για τα φαινόμενα ταλαιπωρίας με τις ουρές δεκάδων μέτρων που παρατηρήθηκαν σε πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα επέρριψε την ευθύνη στην προηγούμενη ηγεσία υποστηρίζοντας ότι δεν είχε φροντίσει να κάνει την ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και πανεπιστημίων.

Αναφορικά με την δριμύτατη κριτική που έχει δεχθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικές απόπειρες να «αρπαχτούν» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων υποστήριξε πως «δεν νομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κυβερνήσεων να ασκούν κριτική στη νέα κυβέρνηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.