Ειδησεογραφικό site

Στρατούλης: Ειδικά κλιμάκια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής

30

Eιδικά κλιμάκια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής  με τη συμμετοχή κατάλληλα εκπαιδευμένων εργαζόμενων από όλα τα ταμεία θα συγκροτήσει το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εντατικοποίηση των επιτόπιων ελέγχων στις επιχειρήσεις .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης,  Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους  της ΠΟΣΕ ΙΚΑ  τόνισε ότι θα ενισχύσει με προσωπικό το ΙΚΑ και υπογράμμισε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατά τη συνάντηση ο υπουργός ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι η τράπεζα της Ελλάδος θα προσφέρει επιτόκιο πάνω από 2,6% και 7ήμερη σύμβαση για ρέπος, ως δέλεαρ για να πεισθούν τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων να εγκρίνουν τη μεταφορά διαθεσίμων.

Συγκεκριμένα ο κ. Στρατούλης δήλωσε  :

«Είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΙΚΑ ζήτησαν να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,  ενώ έθεσαν σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η λήψη ενός πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και  η ενίσχυση του ΙΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασφαλισμένους.

Ενημέρωσα την Ομοσπονδία, ότι θα παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και δεσμεύτηκα ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε τροπολογία στη Βουλή , με την οποία θα δίνουμε δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά.

Επίσης τους τόνισα, ότι συμφωνούμε με την πρόσληψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία , για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι , να μην υπάρχει υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αλλά και για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης.

Εξάλλου, έχουμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε έγκριση από την κυβέρνηση για εκατοντάδες νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2015. Περιμένουμε την επαναφορά 150 περίπου εργαζομένων, που απολύθηκαν μέσω διαθεσιμότητας, ενώ δεσμευτήκαμε ότι με κάθε τρόπο θα ενισχύσουμε το ΙΚΑ με τον αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, δεσμευτήκαμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ενημερώσαμε την Ομοσπονδία, ότι έχουμε ήδη στείλει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την τροπολογία με την οποία αναστέλλονται οι μνημονιακές διατάξεις, που θα μείωναν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.