Ειδησεογραφικό site

Στο Χαμόγελο του Παιδιού το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2014

29

Με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014 θα τιμηθεί το Χαμόγελο του Παιδιού, που φέτος κλείνει 20 χρόνια δράσης στον τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και στην αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων.

Η δράση της οργάνωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής τους, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, σημειώθηκε ραγδαία αύξηση στις ανάγκες των παιδιών και κατά συνέπεια στη δράση του οργανισμού. Μόνο το α’ εξάμηνο του 2014 το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 57.056 παιδιά, σημειώνοντας αύξηση 90% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2013.

Την υποψηφιότητα του Χαμόγελου του Παιδιού για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014 πρότεινε και στήριξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος. «Πέρα από μια ελάχιστη επιβράβευση για τις αξιοσημείωτες δράσεις του οργανισμού και τις τιτάνιες και ακούραστες προσπάθειες του Κώστα Γιαννόπουλου, είμαι βέβαιος ότι το βραβείο του ευρωπαίου πολίτη θα αποτελέσει αναγνώριση και ώθηση για να συνεχίσει το εθελοντικό του έργο και δημοσιότητα για την προσέλκυση πόρων και βοήθειας από τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Κύρκος.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται για εξαιρετικά επιτεύγματα σε δραστηριότητες που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού διακρίθηκαν η ΜΚΟ «Διογένης», που προτάθηκε από την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης «Ο ΗΛΙΟΣ»), που προτάθηκε από τον ευρωβουλευτή Ν.Ζαγοράκη.

Οι νικητές θα λάβουν μετάλλιο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στη συνέχεια όλοι οι βραβευθέντες θα προσκληθούν σε κεντρική εκδήλωση απονομής του βραβείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2015.

Τα σχόλια είναι κλειστά.