Ειδησεογραφικό site

Στο πείραμα του CERN ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

210

Επίσημη επίσκεψη στο CERN πραγματοποίησε την Τετάρτη ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ύστερα από πρόσκληση του γενικού διευθυντή, Rolf Heuer, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 ετών από την ίδρυση του ερευνητικού οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε την αίθουσα όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο, ο μεγάλος επιταχυντής ανδρονίων, στην υπόγεια σήραγγα μήκους 27 χλμ και βάθους πέραν των εκατό μέτρων, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Επιπλέον, ενημερώθηκε από τον κ. Heuer για τις δραστηριότητες του οργανισμού και ειδικότερα για τις εργασίες αναβάθμισης του επιταχυντή, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτως ώστε την άνοιξη του 2015 να λειτουργήσει εκ νέου σε υψηλότερες ενέργειες.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε με επιστήμονες του CERN σε συζήτηση, κατά την οποία ανέπτυξε τις θέσεις της Εκκλησίας για τη Δημιουργία, τον διάλογο με την επιστήμη, αλλά και την πολύ μεγάλη συμβολή της επιστήμης στην ειρηνική συνεργασία μεταξύ των κρατών.

Τον πατριάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, οι μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης και Ελβετίας Ιερεμίας, καθώς και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN, πρέσβης Αλέξανδρος Αλεξανδρής.

Ο κ. Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος προκαθήμενος Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτεται το CERN και η επίσκεψή του αποτελεί συμβολικό βήμα για την ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Επιστήμης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.