Ειδησεογραφικό site

Σουλτς: Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία – Τσίπρας: Διαβουλευόμαστε για αμοιβαία επωφελή λύση

45

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ευχαριστώ για την τιμή να είμαι ο πρώτος επίσημος ξένος προσκεκλημένος σας» είπε ο κ. Σουλτς απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Στις δηλώσεις που έκανε προηγουμένως ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου «εποικοδομητική» και πρόσθεσε ότι η συνομιλία αυτή «συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας εμπιστοσύνης».

«Για 4 χρόνια ο ελληνικός λαός βίωνε την αποτυχία του προγράμματος» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Ο λαός πλήρωνε την ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε τις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός από την κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου λέγοντας: «Διαβεβαίωσα τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

«Πολύ ικανοποιητικό μήνυμα» χαρακτήρισε ο κ. Σουλτς το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση.

«Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία που ήταν ανέκαθεν», τόνισε ο κ. Σουλτς αποστέλλοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τσίπρας: Διαβουλευόμαστε για αμοιβαία επωφελή λύση

Διαβουλευόμαστε με τους εταίρους ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελης λύση στα θέμα κοινού ενδιαφέροντος, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι «διαπραγματεύομαστε με ασφάλεια και εγγυόμαστε τη σταθερότητα», και επισημαίνοντας πως αυτή η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο.

Στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο χαρακτήρισε καλό φίλο, έκανε λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, που συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους θεσμούς της Ε.Ε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, καθώς και για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Η άφιξη του κ. Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Σουλτς έφτασε στις 2.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και ο έλληνας πρωθυπουργός κατέβηκε για να τον υποδεχτεί στα σκαλιά, υπό βροχή και χωρίς ομπρέλα. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό και αστειεύτηκαν μεταξύ τους. Οπως φάνηκε ο κ. Σουλτς είπε κάτι στον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν φόραγε γραβάτα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση κυβερνητικές πηγές είχαν δηλώσει στο Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίζεται στο εξής ως ισότιμος εταίρος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Σουλτς. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το θέμα των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία χωρίς διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη των κρατών-μελών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προέταξε την αυτονόητη θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος και να λαμβάνεται υπόψη η θέση της.

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr: Έντονη αντίδραση Σουλτς: Είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε την κοινή θέση της ΕΕ για τη Ρωσία – Με επικριτικές και άγριες διαθέσεις έρχεται σήμερα στην Αθήνα

Τα σχόλια είναι κλειστά.