Ειδησεογραφικό site

Στο λιμάνι της Καβάλας αποβιβάστηκαν περίπου 300 Σύροι πρόσφυγες

47

Τριακόσιοι περίπου Σύροι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν σήμερα το μεσημέρι στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας. Οι πρόσφυγες έφτασαν στην πόλη της Καβάλας με το πλοίο της γραμμής «Αριάδνη», προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο και ταξίδευσαν με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μόλις αποβιβάστηκαν κατευθύνθηκαν αμέσως στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο κέντρο της Καβάλας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτης Τσεντεμείδης σε δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ δρομολόγησε επιπλέον επτά έκτακτα λεωφορεία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι λιγοστοί πρόσφυγες που είχαν προορισμό την Αθήνα μετακινήθηκαν με τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Ο κ. Τσεντεμείδης επισήμανε ότι μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες και οι τριακόσιοι Σύριοι πρόσφυγες είχαν επιβιβαστεί στα λεωφορεία και ξεκίνησαν για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν με επιπλέον ώρες αναμονής.

Είναι η τρίτη φορά μετά τις 15 Αυγούστου που το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας δέχεται Σύριους πρόσφυγες. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν φύγει από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας περί τους 2.000 Σύριους πρόσφυγες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.