Ειδησεογραφικό site

Στο Ισράηλ για αεροπορικά γυμνάσια πέντε ελληνικά F-16

111

Συνεχίζεται και ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ. Από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και για πέντε ημέρες, Έλληνες πιλότοι από την 330 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο θα κάνουν κοινά αεροπορικά γυμνάσια με συναδέλφους τους από την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας΄.

Επίσκεψη στο Ισραήλ πρόκειται να πραγματοποιήσει τις ίδιες ημέρες και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, από την Κυριακή 7 έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ 2014.

Για το σκοπό αυτό, 49 χειριστές, μηχανικοί και άλλοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Μοίρας «Κεραυνός» μεταβαίνουν στην αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ, όπου θα μετασταθμεύσουν επίσης πέντε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 Block 30.

Οι αεροπορικές ασκήσεις των Ελλήνων με τους Ισραηλινούς πιλότους, που στις τελευταίες διεθνείς ασκήσεις με την επωνυμία «Blue Flag» καταλαμβάνουν συνήθως τις δύο εκ των τριών πρώτων θέσεων, θα διαρκέσουν από την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Η συνεκπαίδευση της 330 Μοίρας με την 107 μοίρα της ισραηλινής αεροπορίας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ 2014.

Τα σχόλια είναι κλειστά.