Ειδησεογραφικό site

Στους δρόμους οι λιμενεργάτες για τον «Φιλικό Διακανονισμό» ΟΛΠ-Cosco

30

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και πορεία προς τη Βουλή.

Οι λιμενεργάτες αντιδρούν στην τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης και το οποίο θα ψηφιστεί το Σάββατο και αφορά στην σύμβαση ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco.

Σήμερα και αύριο το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά θα μείνει κλειστό, καθώς η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, αποφάσισαν κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία για σήμερα και αποχή για αύριο αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.

Οι λιμενεργάτες στην ανακοίνωση τους διαμαρτύρονται έντονα για την κυβερνητική πολιτική και τον «Φιλικό Διακανονισμό» ανάμεσα σε ΟΛΠ και Cosco, τονίζοντας πως με αυτήν την σύμβαση η Κυβέρνηση «παραχωρεί την δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται – ουσιαστικά καταργείται – το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα».

Οι δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για την πώληση του 67% και τώρα καταθέσαν αγωγή ακύρωσης της απόφασης του ΔΣ/ΟΛΠ για την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙΙ και την αναστολή του εγγυημένου τιμήματος, κατά παράβαση των όρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.