Ειδησεογραφικό site

Στουρνάρας: Προς όφελος όλων να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα άμεσα

25

Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα άμεσα τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής. «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας ζητώντας τόσο από την τρόικα, όσο κα από την ελληνική πλευρά, να δείξουν «ρεαλισμό και ευελιξία»

Ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει ότι, οι πιστωτές πρέπει να τιμήσουν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιμένει ότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μεταρρυθμίσεις και κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων, όταν αυτά δεν δικαιολογούνται από κοινωνικούς και αναπτυξιακούς λόγους.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζει ότι είναι ένας αποτελεσματικός και κοινωνικά δίκαιος φόρος, ενώ σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, σημειώνει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Τέλος, ο διοικητής της ΤτΕ, εκτιμά ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιδρά αρνητικά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.