Ειδησεογραφικό site

Στον Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο το Μετάλλιο Ενσωμάτωσης της γερμανικής κυβέρνησης

27

Με το Μετάλλιο Ενσωμάτωσης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης βραβεύτηκε ο Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, ακτινολόγος στην Κολωνία, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που λαμβάνει αυτή τη διάκριση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, ενώ ο κ. Κοτσαμπόπουλος προτάθηκε από  την  Κοινοβουλευτική Ομάδα του CDU / CSU μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Κολωνίας καθηγητή Prof. Dr. Heribert Hirte, ο οποίος επ ευκαιρία αυτού του συμβάντος δήλωσε τα εξής: «Μαζί με τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW) ο γιατρός Φαίδων Κοτσαμπόπουλος έχτισε μια γέφυρα ισχυρότερη και σταθερότερη απ ΄οποιοδήποτε αριστούργημα πολιτικού μηχανικού».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης αναφέρθηκε στη διάκριση του αντιιπροέδρου του DHW και χαρακτήρισε την προσφορά του Φαίδωνα Κοτσαμπόπουλο σε θέματα ενσωμάτωσης στην Γερμανία «παραδειγματική και βιώσιμη και  – αυτό πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα – εντελώς εθελοντική. Η αφοσίωσή του είναι πέραν της βελτίωσης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτος είναι η μακροχρόνια προσφορά του στην επαγγελματική εκπαίδευση των μεταναστών, γεγονός που οδήγησε στην επιλογή του σαν επίτιμο μέλος της επιτροπής «Ενσωμάτωση δια μέσου εκπαίδευσης στην βιοτεχνία» του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κολωνίας».

Σημειώνεται ότι, το Μετάλλιο Ενσωμάτωσης έχει καθιερωθεί  από το 2010 και απονέμεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία έχουν καταξιωθεί και επιδίδουν αξιόλογη ενεργό συμμετοχή σε προγράμματα ενσωμάτωσης εξυπηρετώντας έτσι την αρμονική και φιλική συνύπαρξη στη Γερμανία.

Συνολικά ο αριθμός των πολιτών που θα τιμηθούν με το Μετάλλιο Ενσωμάτωσης είναι οκτώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.