Ειδησεογραφικό site

Στον Κορυδαλλό μέχρι τον Σεπτέμβριο η δίκη της Χρυσής Αυγής – Στο «κενό» τα αιτήματα για μεταφορά

29

Σε δυο διαφορετικές αίθουσες του Κορυδαλλού, οι οποίες όμως γειτνιάζουν επικίνδυνα -καθώς χωρίζονται από ένα τοίχο- θα εκδικάζονται τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο οι υποθέσεις για την Χρυσή Αυγή και για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο η πρόεδρός του κ. Μαρία Λεπενιώτη. Και όλα αυτά μετά τα όσα είχαν λάβει χώρα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου -στις 15 Μαΐου- όταν κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς σχεδόν εισέβαλαν στη δικαστική αίθουσα, όπου διενεργείται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και φώναξαν το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», ενώ πέταξαν μπουκάλια σε δημοσιογράφους.

Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, με μόλις 18 από τους 68 κατηγορούμενους να είναι παρόντες στο δικαστήριο.

Παρόντες καλά τη σημερινή συνεδρίαση -την 5η κατά σειρά- είναι μόνο οι κατηγορούμενοι βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάηλ Αρβανίτης και Στάθης Μπούκουρας, ενώ απουσιάζει η ηγετική ομάδα της ΧΑ.

Με την έναρξη της δίκης η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως σε ό,τι αφορά στο θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, η σχετική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στη διοίκηση του Εφετείου.

Όπως ανέφερε η κυρία Λεπενιώτη, μετά τη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου η ίδια υπέβαλλε  δυο αιτήσεις στον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου κ. Δ. Μόκκα περί μεταφοράς της αίθουσας στο Εφετείο. Ωστόσο, η θέση ήταν απορριπτική. Στην συνέχεια η κυρία Λεπενιώτη, όπως η ίδια ανακοίνωσε, υπέβαλλε αίτηση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή της δίκης. Και αυτό διότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος, «αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει εμείς να δικάζουμε μία φορά το μήνα». Ακόμη, η κυρία Λεπενιώτη τόνισε ότι υπέβαλλε αίτημα στον κ. Μόκκα και για το θέμα διεξαγωγής των εξετάσεων των μαθητών καθώς δίπλα από τις φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν σχολεία και διενεργούνται αυτή τη περίοδο εξετάσεις.

«Μετά απ’ όλα αυτά για το μεσοδιάστημα -από τώρα μέχρι και το Σεπτέμβριο- το θέμα αυτό αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο τον κ. Μόκκα. Οτιδήποτε άλλο που αφορά στην αίθουσα αρμόδιος αποκλειστικά και μόνο είναι ο κ. Μόκκας. Δουλειά δικιά μας είναι να δικάσουμε και η διεξαγωγή της δίκης απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα», είπε.

Πολιτική αγωγή

Στη συνέχεια και μετά από σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο επέτρεψε να παραστούν ως πολιτική αγωγή εκτός από τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, η μητέρα αλλά και η αδελφή του 34χρονου μουσικού.

Αναφορικά με τα αιτήματα που έχουν υποβάλει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια αλλά και οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης για αντικατάστασης των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί το δικαστήριο επιφυλάχθηκε ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί το θέμα σε άλλο χρόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.