Ειδησεογραφικό site

Στον εισαγγελέα έκθεση για «τρύπα» στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής

45

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας.

Στην έρευνα των ελεγκτών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνεται ότι στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των πρώην υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας για τα έτη 2007-2013 δημιουργήθηκε οικονομική «τρύπα» στα έσοδα, επειδή σε ορισμένους ασφαλισμένους του δινόταν παρανόμως, ταυτόχρονα, προσυνταξιοδοτικό βοήθημα και σύνταξη.

Ο αναπληρωτής υπουργός ζητεί από τη δικαιοσύνη, αλλά και από τους διοικητές των ταμείων ΙΚΑ και ΕΤΕΑ, να  προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που ορίζει ο νόμος, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να επιστραφούν τα χρήματα που απώλεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, η κακοδιαχείριση, η ατιμωρησία, η αμέλεια των διοικητικών υπηρεσιών και η ανομία θα καταπολεμηθεί μέχρι τέλους, τόσο σε επίπεδο κράτους, όσο και σε επίπεδο πολίτη.

Όσοι καταχράστηκαν δημόσια χρήματα δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο, καθώς η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται, συμπληρώνει το υπουργείο, τονίζοντας ότι ενισχύεται η ανεξάρτητη απονομή της Δικαιοσύνης και η δυνατότητά της να λειτουργεί και να αποδίδει δίκαιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.