Ειδησεογραφικό site

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η νέα σχολική χρόνια

38

Και επισήμως στις 11 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η νέα σχολική χρόνια, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι «το υπουργείο καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρόνια με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του.»

«Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να έχουμε ανωτάτου επιπέδου παιδεία για όλους τους μαθητές, τόσο στα σχολεία της πατρίδας μας, όσο και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και Εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.