Ειδησεογραφικό site

Στη λίστα με τα 20 καλύτερα του κόσμου το μουσείο της Ακρόπολης

56


Με αφορμή την Διεθνή ημέρα των Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, οι συντάκτες του αρχιτεκτονικού ιντερνετικού περιοδικού, Archdaily, επέλεξαν τα είκοσι κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο. Στη λίστα φιγουράρουν μουσεία παγκοσμίου φήμης, όπως είναι το Μουσείο Ακρόπολης και το MAXXI, αλλά και πολύ λιγότερο γνωστά μουσεία που ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική όπως το Medieval Museum, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum.

Οι συντάκτες του περιοδικού εκτίμησαν -όχι μόνο- τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και τον λιτό και ξεκάθαρο σχεδιασμό του, που έχει άμεση συνάφεια με τη μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της αρχαίας Ελλάδας. Αλλά και η τοποθεσία του μουσείου είναι εξαιρετική. Τριακόσια περίπου μέτρα μακριά από Παρθενώνα, στην ιστορική συνοικία Μακρυγιάννη, το μουσείο μοιάζει να βρίσκεται στον «φυσικό» του χώρο.

Ο τελευταίος όροφος του μουσείου (Αίθουσα του Παρθενώνα) προσφέρει πανοραμική θέα της Ακρόπολης και της σύγχρονης Αθήνας. Η είσοδος του μουσείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέει το μουσείο με την Ακρόπολη και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.