Ειδησεογραφικό site

Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο

52

Έπειτα από τις φήμες περί θανάτου και επιδείνωσης της υγείας του Φιντέλ Κάστρο, οι αρχές της Κούβας αποφάσισαν να δείξουν στον κόσμο ότι ο ιστορικός ηγέτης της χώρας είναι ζωντανός, δημοσιεύοντας μια σειρά από νέες φωτογραφίες του, τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες.

Το δημοσίευμα της κουβανικής επίσημης εφημερίδας Granma, η οποία δημοσίευσε πρώτη της εικόνες, κυκλοφορεί υπό τον τίτλο «Ο Φιντέλ είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα» και στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο 88χρονος Κάστρο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών, Ράντι Περντόμο Γκαρσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην ο Γκαρσία περιγράφει εκτενώς τη συνάντηση, οι φωτογραφίες είναι από τις 23 Ιανουαρίου. Σε αυτές, ο Φιντέλ Κάστρο εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Γκαρσία και να βλέπει έντυπο υλικό και βίντεο που του έχει φέρει, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας.

Σημειώνεται πως οι τελευταίες φωτογραφίες του Κάστρο, που είχαν κυκλοφορήσει, ήταν από τον περασμένο Αύγουστο, από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Επίσης, στις αρχές του περασμένου μήνα, η ιταλική εφημερίδα  Corriere della Sera  είχε εμταδώσει μέσα από την ιστοσελίδα της πως ο Κάστρο ήταν νεκρός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.