Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας σε Ντάισελμπλουμ: Δεν θέλουμε ελλείμματα

60

Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από την έξοδο από το φαύλο κύκλο των μνημονιακών πολιτικών και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρας μας, χωρίς όμως να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα και παράλληλα να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, επαναλαμβάνοντας πως η βούληση της κυβέρνησης είναι για  ένα σχέδιο  αλλαγής πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών».

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από την λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του Δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, σημειώνοντας πως «σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία» και ζήτησε την στήριξη του Ευρωπαίου αξιωματούχου για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος.

Σημείωσε πως είναι ανάγκη να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του, ότι, παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη-μέλη στο θέμα του χρέους θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.