Ειδησεογραφικό site

Στην Αθήνα αύριο ο γ.γ. της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU)

32

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), Houlin Zhao και σε συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συζητήσει τη σημασία της ψηφιακής ανάπτυξης και της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αποτελεί μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης της τεχνογνωσίας της ITU και της έμπρακτης υποστήριξής της στην εφαρμογή του στρατηγικού προγράμματος για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και νέες τεχνολογίες, καθώς και της στρατηγικής για την ψηφιακή ανάπτυξη και το εθνικό ευρυζωνικό πλάνο.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος επισήμανε πως ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι από τους βασικούς τομείς της οικονομίας που έχουν ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

Η επίσκεψη του γγ της ITU, πρόσθεσε, αποτελεί μια ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη λήψη αποφάσεων της Διεθνούς Ένωσης στα κρίσιμα θέματα τηλεπικοινωνιών, όπως τη διαχείριση του ραδιοφάσματος, τα τεχνολογικά τηλεπικοινωνιακά πρότυπα.

Κατά την επίσκεψή του ο Houlin Zhao θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ θα έχει και συνομιλίες με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Η ITU ιδρύθηκε το 1865 με σκοπό τη διακρατική συνεργασία σε θέματα τηλεγράφου και η Ελλάδα υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Σήμερα η Ένωση καλύπτει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιών, με σκοπούς, μεταξύ άλλων, τη διακρατική συνεργασία σε θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων (όπως οι συχνότητες του ραδιοφάσματος), την έγκαιρη δημιουργία προτύπων υψηλής ποιότητας, που καλύπτουν τηλεπικοινωνίες και ραδιοεπικοινωνίες και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.