Ειδησεογραφικό site

ΣτΕ: Οριστική απόλυση γραμματέα του Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο

27

Επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που είχε επιβληθεί σε γραμματέα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, για πλαστές βίζες εισόδου Σένγκεν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν σε απόρρητο τηλεγράφημα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο προς το υπουργείο Εξωτερικών τον Φεβρουάριο του 2009, αναφερόταν ότι σε αποθήκη κοντά στο Προξενείο  βρέθηκαν τυχαία έξι πακέτα που περιείχαν 763 αιτήσεις με συνημμένα δικαιολογητικά για την χορήγηση θεωρήσεων Σένγκεν της διετίας 2006-2008.

Από τις 763 αυτές αιτήσεις, οι 681 αφορούσαν άτομα εκτός της περιοχής της δικαιοδοσίας του επίμαχου Προξενείου και στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες νεαρής ηλικίας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν  πολλές παραλείψεις.

Σύμφωνα με την έρευνα τη διετία 2006-2008  ο αριθμός των θεωρήσεων εισόδου στην χώρα μας ήταν αυξημένος, ενώ μόλις έφυγε ο  γραμματέας, ο αριθμός άρχισε να μειώνεται αισθητά.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι πράγματι χορηγούσε θεωρήσεις εισόδου με πλαστά δικαιολογητικά, όμως κατόπιν «παρεμβάσεων».

Δηλαδή, «επιμόνων πιέσεων σημαινόντων προσώπων». Ο ισχυρισμός όμως αυτός δεν επιβεβαιώθηκε κατά την διενέργεια της ΕΔΕ, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.