Ειδησεογραφικό site

Στα ύψη οι βάσεις για ΤΕΙ και ΑΕΙ -Προβλέπεται άνοδος ρεκόρ στις Πολυτεχνικές σχολές

34

Χιλιάδες υποψήφιοι που είχαν στόχο την εισαγωγή τους σε μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές των ΤΕΙ και ΑΕΙ αναμένεται βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις καθώς τα μόρια προβλέπεται να εκτοξευτούν και οι βάσεις να σημειώσουν σημαντική άνοδο σε 45 Σχολές ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το Έθνος, σε αυτές τις Σχολές, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700 μόρια.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές σχολές θα έχουν μεγάλη άνοδο, όπως αυτές των Πολιτικών μηχανικών για να ακολουθήσουν τα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, και οι Αρχιτεκτονικές σχολές.

Όσον αφορά τις Ιατρικές σχολές αναμένεται να σπάσουν το φράγμα των 19.000 μορίων και να κινηθούν στα επίπεδα του 2012 ενώ ανάλογη θα είναι η εικόνα και για τις Οδοντιατρικές.

Περισσότερο «τυχεροί» θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου όπου θα σημειωθεί άνοδος αλλά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 μόρια ακόμα και για την Νομική. Εξίσου αισιόδοξοι πρέπει να είναι αυτοί που στοχεύουν σε σχολές κοντά στα 16.000 μόρια -Ιστορίας, Πολιτικών επιστημών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής επιστήμης, ΜΜΕ κ.α – καθώς η άνοδος θα είναι μικρή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.