Ειδησεογραφικό site

Στα χέρια του Χαρδούβελη οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

48

Διορθωτικές κινήσεις για άρση αδικιών από παλαιά και νέα μέτρα έβαλε στην «ατζέντα» της κυβέρνησης το κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση που είχε με τον κύριο Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Τρίτης.

Τα μέτρα που συζητούνται έχουν στόχο να δώσουν «ανάσα» σε ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση, χωρίς να ανατρέπουν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Και προβλέπουν:

– Να ισχύσει από το 2015 (για τα εισοδήματα του 2014) προσωπικό αφορολόγητο (βάσει αποδείξεων που θα συλλέγουν) και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα. Το μέτρο κρίνεται αναγκαίο μετά το «πατατράκ» με τα φετινά εκκαθαριστικά των μη μισθωτών.

–  Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων κάθε μήνα από επαγγελματίες και επιχειρήσεις. «Έχουν παρατήσει τις δουλειές τους και δουλεύουν για την εφορία» έλεγε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που εισηγείται το μέτρο. Επίσης το ΠΑΣΟΚ ζητά να εξαιρεθούν πλήρως οι μικρής αξίας δαπάνες (πχ κάτω από 30 ευρώ) από την υποχρέωση υποβολής.

–  Να αυξηθούν σε έως και 100 οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

–  Να γίνει μείωση ή ακόμη και διαγραφή παλαιών και νέων προστίμων προς την εφορία. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι από τα 67 δισ. ευρώ των ληξιπροθέσμων χρεών, τα 25 δισ. είναι μόνον πρόστιμα και πως στο «βαρύ» β΄εξάμηνο του 2014, όπου θα πρέπει να πληρωθούν φόροι εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων θα αυξηθεί από 1δισ. ευρώ  τον μήνα που είναι τώρα, σε 1,2δισ.  κάθε μήνα ως το τέλος του έτους!

Σχετικά άρθρα

– Να μην πληρώσουν προσαύξηση 1% όσοι υπέβαλαν δήλωση Ε1 στις 3-4 πρώτες μέρες μετά την προθεσμία υποβολής που τυπικά έληξε στις 14 Ιουλίου.

–  Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο. «Δεν απέδωσε το μέτρο, ούτε πέτυχε χτύπημα στο λαθρεμπόριο» λένε στο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αλλάξει, τονίζοντας πως «το δικαίωμα στην θέρμανση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών».

Ο κύριος Χαρδούβελης τους είπε πως θα εξετάσει τα μέτρα αυτά και σε ορισμένα είναι και δική του πρόταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.