Ειδησεογραφικό site

Στα σκαριά η γραμμή 4 του Μετρό

50

Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο της επέκτασης του Μετρό, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή της γραμμής 4 ή αλλιώς «U» που θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό.

Η γραμμή 4 του μετρό είναι στην τελική φάση και πλέον αναζητείται η χρηματοδότηση μέσω και κοινοτικών πόρων ώστε τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα. Η νέα γραμμή του μετρό θα δώσει ανάσα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία 9 σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ. Συγκεκριμένα θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στο σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η γραμμή θα περιλαμβάνει μάλιστα 29 σταθμούς καθώς θα υπάρχει σύνδεση Ευαγγελισμός – Μαρούσι με 10 σταθμούς – Άλσος Βεΐκου – Περισσός με 2 σταθμούς και Μαρούσι – Εθνική Οδός που θα περιλαμβάνει 3 σταθμούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.