Ειδησεογραφικό site

Στα Ηνωμένα Έθνη για τα δικαιώματα του Παιδιού ο Ολυμπιακός

41

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα βρεθεί ο Ολυμπιακός μαζί με την Unicef.

Τους «ερυθρόλευκους» θα εκπροσωπήσουν στη συνέλευση, που θα γίνει στη Νέα Υόρκη ο υπεύθυνος στρατηγικής της ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ και η υπεύθυνη για τη συνεργασία με τη Unicef Βερούσκα Γεωργαντή.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Πριν από 25 χρόνια υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δίνοντας έτσι μία υπόσχεση σε όλα τα παιδιά του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον, με ίσα δικαιώματα. Σήμερα 193 χώρες έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση, η οποία ορίζει πως όλα τα παιδιά γεννιούνται με βασικές ελευθερίες και δικαιώματα και όλοι συμφωνούν να υπακούουν στις ίδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε. Θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους και είναι ο πρώτος παγκόσμιος, νομικά δεσμευτικός, κώδικας δικαιωμάτων των παιδιών, στην ιστορία.

Το σίγουρο είναι ότι έχει βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς πολλά ακόμα χρειάζονται την βοήθειά μας.

Στόχος της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό της 25ης επετείου της Σύμβασης είναι να βρεθούν νέοι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στις τοπικές κοινωνίες τους. Φέτος, τα Ηνωμένα Έθνη και η UNICEF προσκάλεσαν τον Ολυμπιακό να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις γύρω από τα Δικαιώματα του Παιδιού, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή του συλλόγου μας στις συζητήσεις που θα γίνουν για την πρόοδο τους σε όλο τον κόσμο και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης της ομάδας μας, κ. Κριστιάν Καρεμπέ και η Υπεύθυνη για την Συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF, κ. Βερούσκα Γεωργαντή θα αντιπροσωπεύσουν τον σύλλογό μας και θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις των Ηνωμένων Εθνών και της UNICEF».

Τα σχόλια είναι κλειστά.