Ειδησεογραφικό site

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο τόπος χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση

27

 

Την άποψη ότι η χώρα θέλει στο τιμόνι 20 αποφασισμένους ανθρώπους που να έχουν εμπειρία ζωής για να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο «που να εκφράζει τη δημιουργική Ελλάδα και να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά», εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε πολίτες στα Χανιά.

Απαντώντας σε ερωτήματα κατοίκων της Παλαιόχωρας για την «κυβερνητική ασάφεια» που ταλαιπωρεί τη χώρα ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει δίπλα του κομματικά στελέχη και υπάκουους συνομιλητές αλλά, όπως τόνισε, «δεν μπορεί ένας ηθοποιός να λύσει το ασφαλιστικό, όση καλή διάθεση κι αν υπάρχει», ούτε «μια δικηγόρος μεταναστών να λύσει το μεταναστευτικό και βλέπουμε τα αποτελέσματα της ανικανότητάς της».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Θεοδωράκης είπε πως ο πρωθυπουργός ακολουθεί ένα παλαιοκομματικό τρόπο διακυβέρνησης και δεν παίρνει αποφάσεις πριν φτάσουν τα πράγματα στο απόλυτο αδιέξοδο.

«Εξουθενώνει τους Έλληνες, την αγορά, την κοινωνία και μετά, ότι απόφαση και να πάρει, ηχεί ως ανακούφιση. Το ίδιο έκανε με την διαπραγμάτευση. Έφτασε ο κόσμος να λέει «ας πάρει μια απόφαση έστω και κακή». Το ίδιο κάνει τώρα με την ψήφο εμπιστοσύνης ή τις πρόωρες εκλογές. Παίζει με τα νεύρα όλων. Και κυρίως με τα νεύρα αυτών που παράγουν και αυτών που αγωνιούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους που έχουν κατεβάσει ρολά. Όλοι σήμερα λένε «ας γίνει κάτι επιτέλους, ας τελειώνει η αβεβαιότητα». Έτσι όταν κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός πει «εκλογές», τότε όλοι θα πουν «δεν είναι η σωστή απόφαση αλλά ας τελειώνουμε»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας είπε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρακαλάει για δανεικά αν δεν δώσουμε σημασία στους ανθρώπους που παράγουν, στους ανθρώπους που βασανίζονται στην ελληνική περιφέρεια.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για τα δικά της παιδιά, του δημοσίου και των κομματικών μηχανισμών.

«Η πατρίδα έχει μεγάλες δυνάμεις: Πρώτα είναι ο τουρισμός. Τουρισμός δεν είναι μόνο τα «Rooms to let». Yπάρχει ο γαστρονομικός τουρισμός, ο ιατρικός, ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός. Αλλά για όλα αυτά χρειάζονται σχέδια, όχι ευχές. Μετά είναι η παραγωγή. Δεν είναι δυνατόν στην Αθήνα το 40% της ντομάτας να είναι εισαγόμενη. Τα χοιρινά που τρώμε να είναι όλα σχεδόν εισαγόμενα. Πρέπει να ανοίξουμε τα δάση στους κτηνοτρόφους. Με αυτή την γη, με αυτό τον ήλιο, με αυτό το νερό μπορούμε να γίνουμε το μποστάνι και το κελάρι της Ευρώπης. Να εξάγουμε επώνυμα προϊόντα και να μην δίνουμε χύμα το λάδι μας στην Ιταλία. Μετά είναι η παιδεία και η καινοτομία. Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον μύθο της, τον Όμηρο, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και να γίνει σε συνεργασία με τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου, το εκπαιδευτικό κέντρο καινοτομίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αλλά αντί γι’ αυτό οι ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνουν τα πρότυπα σχολεία και πολλαπλασιάζουν τους αιώνιες φοιτητές», είπε.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση εγκληματεί».

«Πριν κυβερνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, 9 μετανάστες πήγαιναν στην Ιταλία και 1 στην Ελλάδα. Σήμερα, 10 πηγαίνουν προς την Ιταλία και 15 προς την Ελλάδα. Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λάτρεις της θεωρίας των ανοιχτών συνόρων, κάλεσαν με τον τρόπο τους και την ρητορική τους, τους παράνομους διακινητές να στρέψουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά». Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τις συγκεκριμένες προτάσεις του Κινήματος επί του θέματος επισημαίνοντας ότι «οι υπουργοί του Τσίπρα δεν είναι ικανοί να συνεργασθούν ούτε με την ΕΕ, ούτε καν με τον ΟΗΕ που απεγνωσμένα ζητά κάποιον σε αυτή την κυβέρνηση για να συνεννοηθεί», υπογράμμισε.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.