Ειδησεογραφικό site

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι εχθροί

34

«Ακροδεξιούς, συνομωσιολόγους  και αντιευρωπαϊστές» εντοπίζει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος προφανώς στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Ποταμιού» στην Βουλή υπενθύμιζε ότι ο νέος υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος «ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στα χρόνια του μνημονίου είχαμε την μεγάλη του αποκάλυψη ότι οι ξένοι μας ψεκάζουν για να είμαστε άβουλοι και επειδή το θέμα είναι πάντα η οικονομία είχαμε πρόσφατα και την ανατρεπτική του θεωρία ότι οι Εβραίοι της Ελλάδας πληρώνουν λιγότερους φόρους».

Επισήμανε ότι «είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επιφυλάξεις για την πολιτική του. Βλέπουμε ίσως και διαφορετικά τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη. Κρίνουμε ότι η οικονομική του πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία μας.  Στην Παιδεία και το Δημόσιο εμείς θέλουμε αλλαγές – να φύγουμε μπροστά – αυτοί θέλουν βήμα σημειωτόν και επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος» σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είμαστε εχθροί».

Υποστήριξε ότι αν και οι προσδοκίες ήταν πως «μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βαπτισμένη στην κολυμπήθρα της κυβερνητικής πραγματικότητας θα μπορούσε να συμβάλει στη  μείωση των ανισοτήτων, να επουλώσει κάποια από τα τραύματα της κοινωνίας και να ισορροπήσει τη χώρα στην νέα Ευρώπη που αλλάζει. Οι πρώτες ενδείξεις είναι αρνητικές» εξηγώντας ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας όρισε «μια κακή κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια. Όπου δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό, ορίζουμε έναν αναπληρωτή υπουργό.  Και για να καλύψουμε όλες τις συνιστώσες – νέες και παλιές– ορίζουμε και μερικούς υφυπουργούς.  Υπουργοί της δεξιάς, στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ανειδίκευτα επαγγελματικά  κομματικά στελέχη μας προϊδεάζουν για μια κυβέρνηση με κακό βηματισμό. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων».

Τόνισε ωστόσο ότι η ΚΟ του Ποταμιού θα ενισχύσει όσες προτάσεις φέρει η κυβέρνηση με κατεύθυνση.

Παράλληλα όμως επισήμανε: «Στο υπουργείο Αμύνης να μην παίζουν με τα σπίρτα. Στο υπουργείο Παιδείας να μην πολιτευθούν ως επικεφαλείς φοιτητικών παρατάξεων.Στο υπουργείο Ανάπτυξης να θυμηθούν ότι οι αντιλήψεις ξεχειλωμένου κρατισμού δεν είναι πια … αριστερά.  Στην  Δημόσια Διοίκηση το πρωτεύον είναι πως θα υπηρετήσουμε αυτόν που τον πληρώνει, τον ελληνικό λαό δηλαδή και όχι τις συντεχνίες που έχουν ερείσματα στους κομματικούς μηχανισμούς.Και τέλος στις διαπραγματεύσεις να θυμούνται πάντα ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουμε στην Ευρώπη».

Επανέλαβε ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει στην εθνική διαπραγμάτευση για το χρέος αρκεί να υπάρξει συμφωνία ως προς τους στόχους.

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια είπε ότι «πρώτα μελετάμε και μετά ψηφίζουμε. . Το Ποτάμι δεν θα είναι εδώ για να καταψηφίζει ο,τι λένε οι αντίπαλοί του» ενώ σημείωσε ότι «Το Ποτάμι έχει ζητήσει τον περιορισμό των προνομίων των πολιτικών. Να τα βάλουμε όλα κάτω – οικονομική επιχορήγηση, δαπάνες της Βουλής, διαφημιστική τηλεοπτική προβολή, παροχές προς βουλευτές   και κόμματα – και να αποφασίσουμε ένα νέο σημείο ισορροπίας. Πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Το παλιό πολίτικο σύστημα έχει πληγώσει τη χωρά , προκάλεσε πόνο, φόβο και οργή.  Εκτός των άλλων θα είναι και μια συμβολική κίνηση  και ένδειξη συναίσθησης απέναντι σε μια κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.