Ειδησεογραφικό site

Σταύρος Θεοδωράκης: «Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή»

50

«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές» αποκάλυψε ο επικεφαλής του νέου κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι με την παρούσα σύνθεσή του το κοινοβούλιο μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφεύγοντας τις εκλογές.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, o Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να αναδειχθεί στην Προεδρία; Πρέπει πάντοτε να αναζητούμε πολιτικό πρόσωπο;» διερωτήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης

Σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ίδιος είναι «θεσμικός», όπως και η πλειονότητα του ελληνικού λαού, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα.

Σχετικά με τις συνεργασίες, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του.

«Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της ΝΔ είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε, ενώ επανέλαβε ότι στο κόμμα του δεν «λιγουρεύονται» καρέκλες και δεν θα κάνουν συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια.

Οσον αφορά την «διείσδυση» του Ποταμιού στο κοινοβούλιο – και τη δυνατότητά του να είχε ήδη εκπροσώπηση στη Βουλή με περισσότερους από τρεις βουλευτές – ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει κοινοβουλευτική παρουσία».

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, αρκέστηκε να σημειώσει πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.