Ειδησεογραφικό site

Σταϊκούρας: «Απέτυχε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης»

44

Υπέρ της άμεσης μείωσης φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι απέτυχε ως μέτρο.

Δηλώνει μάλιστα πως πρέπει να αναθεωρηθούν και να τροποποιηθούν όλες οι πολιτικές εκείνες που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές σε οικονομικό επίπεδο αλλά και άδικες κοινωνικά. Το χαρακτηρίζει δε θέμα «προς άμεση αντιμετώπιση».

«Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας» δηλώνει ο κ. Σταϊκούρας στην εφημερίδα Real News. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει σταδιακή μείωση στη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών μέσω της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Τόνισε ακόμη πως «από το 2013 η χώρα έχει μπει σε περίοδο πρωτογενών πλεονασμάτων που φαίνονται διατηρήσιμα» και εκτίμησε πως θα μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό του 1 δισ. περίπου που υπολογίζεται ότι θα υπάρχει το 2015.

Ακόμη, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, δήλωσε αντίθετος σε επιλεκτικές αυξήσεις μισθών και άφησε αιχμές κατά των δικαστικών και των ένστολων για «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και ασύμμετρες εξαιρέσεις».

Αναφορικά με την έκτακτη εισφορά, εκτίμησε πως πιθανόν θα χρειαστεί παράταση της αλλά τόνισε ότι το μέτρο θα αξιολογηθεί και πάλι κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.