Ειδησεογραφικό site

Πρόκληση Διαμαντόπουλου: Εννοούμενος κατά το Σύνταγμα τρομοκράτης ο Σάββας Ξηρός-ΣΥΡΙΖΑιοι βουλευτές κάλεσαν στη Βουλή γονείς των «Πυρήνων της Φωτιάς»

59

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η ενέργεια βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλέσουν τους γονείς των φυλακισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στη Βουλή προκειμένου να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία την συζήτηση για το νομοσχέδιο «Ποινικός και Σωφρονιστικός Κώδικας».

Σαν να μην έφτανε αυτό, «λάδι» στη φωτιά έσπευσε να ρίξει ο κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος μιλώντας για τον τρομοκράτη της 17Ν Σάββα Ξηρό είπε «μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που έχει 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στην φυλακή. Γιατί; Διότι ο εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

«Δεν βάζετε μυαλό, είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» σχολίασε ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής (ΝΔ).

Ο κ. Διαμαντόπουλος επανήλθε υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις του από την «μονταζιέρα» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «τρομοκρατεί» τους πολίτες και πρόσθεσε: «Γδέρνετε κόσμο με τα χαράτσια σας, η ακροδεξιά αντίληψή σας έστειλε και τον Φύσσα στο νεκροταφείο». Πρόσθεσε δε ότι οι γονείς των φυλακισμένων μελών της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν δικαίωμα να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία.

Ωστόσο, η κυρία Βασιλική Κατριβάνου επιχείρησε να ρίξει τους τόνους αναφέροντας: «Δεν πήγαμε μάρτυρες του κ. Ξηρού ούτε για να τον υπερασπιστούμε για ό,τι έχει κάνει. Καταδικάζουμε τα εγκλήματα ό,τι πολιτικά κίνητρα και αν έχουν. Πήγαμε γιατι είναι μια εμβληματική περίπτωση καθώς μπήκε με 68% αναπηρία και τώρα έχει 97% και το νοσοκομείο φυλακών δεν μπορεί να παράσχει αυτά που έχει ανάγκη για να μην πεθάνει. Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε την Τρομοκρατία αλλά την Δημοκρατία και εκεί σας θέλουμε μαζί να υπερασπιστούμε κάθε άνθρωπο είτε είναι ΧΑ είτε βιαστής με αυτά τα χαρακτηριστικά αναπηρίας».

Νωρίτερα, η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ) υπερασπίστηκε την παρουσία των γονέων των προφυλακισμένων, αναρωτώμενη αν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ρωτώντας γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας την ώρα μάλιστα, που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες».

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς των προφυλακισμένων παρακολούθησαν χθες από τα θεωρεία της Βουλής τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα σωφρονιστικά ιδρύματα, το οποίο προβλέπει η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό στις οποίες και αναμένεται να μεταφερθούν κρατούμενοι με τρομοκρατική δράση. Σε τέτοια σωφρονιστικά ιδρύματα οι συνθήκες κρατήσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές καθώς οι κρατούμενοι δεν έχουν επισκεπτήρια ούτε τηλεφωνικές επικοινωνίες, οπότε είναι ένα θέμα που τους αφορά άμεσα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.