Ειδησεογραφικό site

Σταθάκης: Το χρέος στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης από Δευτέρα

33

H απομείωση του δημοσίου χρέους θα είναι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της χώρας τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα δήλωσε στo Reuters ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής και μία ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Σταθάκης είπε ότι το χρέος μετά από πέντε χρόνια λιτότητας δεν είναι βιώσιμο και πως το «όχι» θα ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωσή του.

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, από Δευτέρα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους μας», πρόσθεσε σε δηλώσεις του που απέστειλε μέσω e-mail στο Reuters.

Αναφερόμενος στην Έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όπου υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί επέκταση της λήξης των δανείων που έχει λάβει από την ΕΕ και μεγάλη διαγραφή χρέους τόνισε ότι «η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, μας υπενθυμίζει με τον πλέον επίκαιρο τρόπο, τα πλέον κρίσιμα σημεία του ελληνικού προβλήματος. Ότι τα ελληνικά προγράμματα ήσαν εξαρχής καταδικασμένα σε αποτυχία, τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονταν ήταν υπερβολικά για μια οικονομία σε ύφεση, και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ανεδαφικό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.