Ειδησεογραφικό site

Σταθάκης: Με τη συμφωνία προστατεύεται έως και το 60% των δανειοληπτών

34

Τη διαβεβαιώση ότι με τη συμφωνία προστατεύεται έως και το 60% των δανειοληπτών, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Η στήριξή τους θα είναι καθολική» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε – σχετικά με την πρώτη κατηγορία των δανειοληπτών – ότι «εάν διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, θα πληρώνουν μόνο με βάση το 5% -10% του εισοδήματός τους και τα υπόλοιπα θα τα πληρώνει το κράτος».

Η δεύτερη κατηγορία, συνέχισε ο κ. Σταθάκης, βρίσκεται ανάμεσα στο 25% και 60% με αντικειμενική αξία τις 180.000 για ένα άτομο με κλιμάκωση και για εισοδήματα μέχρι 35.000.

«Οι αξιολογητές με τη συμμετοχή του κράτους θα αποτιμούν την τωρινή αξία του ακινήτου βάσει της οποίας θα βγαίνει η δόση της τράπεζας» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι με βάση το εισόδημα θα φαίνεται αν μπορεί να το καλύψει, αν δεν μπορεί τότε επιστρέφει στην τράπεζα, εντάσσεται στον Κώδικα Δεοντολογίας και η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει με το ακίνητο.

«Στον Κώδικα Δεοντολογίας θα προστεθεί ότι αν οι δανειολήπτες εξυπηρετούσαν παλιότερα τα δάνεια τότε ενισχύεται η θέση τους. Κι έτσι θα διαχωριστούν αυτοί που εκμεταλλεύονται τον νόμο από αυτούς που πραγματικά δεν έχουν χρήματα» κατέληξε ο υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.