Ειδησεογραφικό site

Στήριξη των επενδύσεων στον Πειραιά ζήτησε από τον Τσίπρα ο Κινέζος πρωθυπουργός

37

Να υποστηρίξει την κινεζική βούληση για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο, ανήσυχο για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, η Κίνα δεν επιβεβαίωσε εάν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κετσιάνγκ να επισκεφθεί το Πεκίνο, καθώς αυτή απευθύνθηκε χθες κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες, χωρίς να προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά «ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης» και εξέφρασε την ελπίδα του πως οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους και ότι «η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη».

«Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», είπε ακόμη ο πρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με το κείμενο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες» και σύμφωνα με το κείμενο ανέφερε πως η Ελλάδα «θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.